Varàzslatos születésnap


 Hugom ma 77 éves lett és ez okot ad az emlékezésre, jokivànsàgokra. 

Anyàm a fertözö korhàzban kapott csak helyet és a szülést az orvos le akarta àllitani, mert épp bombàzàs volt. Ez a szàndéka szerencsére nem valosult meg és a kis Ildiko erre a csuf vilàgra jöhetett, nem késleltette orvosi beavatkozàs. Aztàn hazamehettek a harmadik napon anyàm kérésére, sajàt felelösségre, azon az éjjelen a korhàzat talàlat érte. 

Ildibobàjnak hivtàk, ha kedveskedni akartak, de ez nagy tévedésen alapult, ök babànak gondoltàk, közben a màkosgubàt hivjàk eredeti recept szerint igy. De mindegy, akkor még nem volt internet, ahol ennek utànanézhettek volna.

Husz évet ezutàn együtt töltöttünk, erre sokszor emlékezünk a heti beszélgetéseinkben, ugyanazokban az iskolapadokban ültünk, sok közös tanàrunk volt mig a Varga Katalin gimibe rohantunk reggelente, hogy késve ne érkezzünk. Oda 7:50 kor kellett a kapun àthaladni a Hunyadi piac felöl, mert az Andràssy uti bejàrat az ellenörzö füzet leadàsàval jàrt, attol rettegett minden jo magaviseletü làny. Szigoru rend volt, katonàs. Akinek a köpeny felsö gombja nyitva volt az is intöt kapott. Igazgatoit. 

Isten éltessen sokàig Hugicàm! Jo érzés, hogy mindent tuléltünk eddig, egészségesnek tudjuk magunkat és a vidàmsàgot probàljuk megtartani még a borus napokon is, tudva azt, hogy szeretettel minden megoldhato, elviselhetö lesz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések