Màr csak egy péntek lesz

Nem akarok pànikba esni, de ma az utolso elötti hétvége elött àllunk, meg kell örizni a nyugalmat, hisz a sietség mindig bajba visz.

Volt a férjemnek egy gesztusa, amire majd minden nap emlékszem. Ha a yoghurt kanalazàsànak végére ért, meggyorsitotta a tempot, és forgatta hozzà amiben volt, hogy mindent kiüritsen benne. Mit segit a gyorsasàg? 

Tehàt hagyom a tömegeket vonulni, hogy elhalmozza magàt egy honapra szolo élelmiszerrel, én nem mozdulok. A tömegiszonyom most életmentö is lehet. 

Egy megmosolyogtato mondàst is olvastam: karàcsony jön, nem a Köjàl, tehàt a takaritàsban sem kell önmagunkat felülmulva fàradozni, hogy aztàn az ünnepen a teljes kimerültség àllapotàba essünk.

A lelki békességet és mosolyra fakaszto harmoniàt keresem a mindennapos sétàmban. Kitalàltam màr, miért hat a kastélypark egyszerre levegösnek, hogy az egészet szinte àtlàthatovà tették és mégis hihetetlenül sürünek. Körkörös formàban àllnak az öreg fàk, csoportokat alkotnak. Sosem unom meg a làtvànyt.

A kastély harmoniàja meg a szimmetriàban van. Addig fogom szemlélni, mig emlékezetböl le tudom rajzolni, egyenlöre az ablakokat szàmolom, a hàrmas egység a jellemzö.

Itthon a klasszikus adot, a Bartok ràdiot hallgatom, mialatt a gondolataimnak hatàrt a csillagos ég ad. 800 év utàn a bethlehemi csillag lesz ujra làthato december 21_én d.u. 5-6 ora között. Igyekezzünk, mert a következöre igen sokat kéne vàrni :D

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések